Skövde Stadsbibliotek har blivit med robot!

Skövde Stadsbibliotek tar nu ett stort steg mot framtidens biblioteksupplevelse genom att introducera sin senaste teknologiska förbättring – en sorteringsrobot för bokåterlämning. Genom detta tillskott blir processen för att återlämna och sortera böcker enklare och mer effektiv för låntagarna.

Den nyligen införda roboten tar hand om återlämningen och sorteringen av alla böcker som återvänder till biblioteket. Detta gör det möjligt för låntagare att smidigt returnera sina böcker utan att behöva fundera över var de ska placeras då roboten tar hand om detta automatiskt. Skövde tar stolt plats som den första staden i Skaraborg att implementera en sorteringsrobot.

Bakom skärmarna arbetar roboten med att sortera böckerna, och bibliotekspersonalen tar sedan över det sorterade materialet för att placera det i hyllorna. För de nyfikna erbjuder biblioteket en unik möjlighet att observera roboten i arbete genom en transparent glasvägg, där besökare kan få en närmare inblick i dess funktion.

Skövde Stadsbibliotek strävar efter att förbättra och förenkla biblioteksbesöket för sina låntagare. Detta initiativ är en del av bibliotekets engagemang för att skapa en positiv och modern biblioteksupplevelse. Välkommen att testa roboten du också!