Kulturstipendiet 2023

Nu kan du nominera till kulturstipendiet

Känner du någon som utmärkt sig lite extra i Skövdes kulturliv under 2023? Passa då på att nominera din kulturfavorit till Skövde kommuns kulturstipendium!

Stipendiet har som syfte att uppmuntra kulturutövare, med en tydlig anknytning till Skövde kommun. Det delas ut av kultur- och fritidsnämnden till två värdiga vinnare varje år och består av en summa på 10 000 kronor var.

Kulturstipendiet delas ut som belöning eller som stöd och uppmuntran för verksamhet inom litteratur, musik, bildkonst, koreografi, teater, foto, film, konsthantverk eller andra områden av kulturell verksamhet. Stipendiaten ska även ha en tydlig anknytning till Skövde. 

Nomineringarna lämnas via Skövde kommuns hemsida. Sista dag för nominering är 15 mars. Till anmälningsformuläret >>

Kultur- och fritidsnämnden delar även ut ett Honorärspris årligen till någon person i Skövde kommun som gjort en kulturgärning under många år. Kandidater till Skövde kommuns Honorärspris lämnas av ledamöterna i Kultur- och fritidsnämnden

Stipendiater utses vid ett kultur- och fritidsnämndssammanträdet i april och delas ut på nationaldagen den 6 juni. Det instiftades 1964, då Kulturhuset byggdes, och har delats ut sedan dess.